Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jagode prelivene čokoladom

Jagode prelivene čokoladom

Jagode prelivene čokoladom

Jagode prelivene čokoladom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
24 jagode srednje veličine
250 g kvalitetne čokolade (iseckane na sitne komadiće)
125 g bele čokolade (isackane na sitne komadiće)
1 supena kašika margarina (po želji)
Za dekoraciju: brazilski orah, badem, lešnik, mrvice kokosa ili mrvice čokolade (po ukusu)

Priprema:
Stavite crnu i belu čokoladu u dve metalne činije srednje veličine. Sipajte u dva tiganja ili šerpe nekoliko centimetara vode i ostavite da provri na umerenoj vatri. Kada voda provri, činije smestite u tiganje i mešajte čokoladu dok se ne rastopi. Po želji možete dodati i malo margarina. Kao alternativu, čokoladu možete rastopiti u mikrotalasnoj. Prvo stavite na 1 minut, potom izvadite i promešate, a potom vratite na još jedan minut ili nešto duže (dok se ne istopi).

Kada su čokolade rastopljene i glatke, skinite sa toplote. Raširite papir za kolače kako bi odlagali prelivene jagode. Držeći jagodu za peteljku, umočite voće u tamnu čokoladu, izvadite je i uvijte malo, dopuštajući da višak čokolade pada nazad u činiju, a zatim postavite jagode na papir za kolače. Ponovite isti postupak i sa svim ostalim jagodama.
Ukoliko želite kombinaciju crne i bele čokolade, viljuškom umočite jagodu do pola u belu čokoladu, izvadite i smestite pored ostalih jagoda. Možete kombinovati čokolade i na istim jagodama u razmeri i dekoraciji koju želite, sve je dozvoljeno i zavisi isključivo od ukusa ili izgleda koji želite.

Dekoracija


Ukoliko da upotpunite ukus i čokoladne jagode vizuelno učinite još atraktivnijim, dok je čokolada još topla pospite jagode usitnjenim brazilskim orahom, lešnikom, bademom, kokosovim ili čokoladnim mrvicama. Jagode umočene u crnu čokoladu možete dekorisati tankim linijicama bele čokolade. Još jedan zanimljiv savet za dekoraciju: na crne čokoladne jagode dodajte neko od koštunjavog voća, prethodno umočeno u crnu čokoladu, pa ređajte po jagodi. Pustite mašti na volju.

Ostavite jagode dok se čokolada potpuno ne ohladi (uglavnom je potrebno oko 30 minuta). Aranžirajte ih na zanimljivom poslužavniku i uživajte u reakciji voljene osobe. Izvor: Kuca stil Foto: iheartnaptime.net / pinterest.com

Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za Jagode prelivene čokoladom

Predlažemo vam:

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.