Sastojci koji će vam biti potrebni:
800 g jagnjetine, 3 kašike bosiljka, 2 kašike ruzmarina, 1 kašika origana, 1 kašika vlašca, ½ kašike mirođije, 1 kašika belog luka u prahu, 1 kašikca crnog luka u prahu, 1 kafena kašičica aleve paprike, 1 kašika senfa, 1 kašika limunovog soka, 8 kašika maslinovog ulja
Priprema:
Uzmite veću staklenu činiju i u njoj pomešajte ulje i začine. Ukoliko vam se čini da je marinada pregusta, slobodno možete dodati kašiku do dve vode, dobro promešajte, pa ako vam se učini da je i dalje gusta, ponovo dodajte malo vode i nastavite da mešate dok ne dobijete jedinstvenu smesu. Marinadom premažite meso sa svih strana, ostatak prelijte preko mesa i ostavite ga da odstoji u frižideru nekoliko sati. Nakon bar dva sata uključite rernu na 200 stepeni. Meso stavite u posudu za pečenje sa poklopcem i ubacite u rernu. Nakon sat vremena izvucite ga iz rerne, skinite poklopac, prelijte meso saftom koje je pustilo i vratite u rernu na još 15 minuta bez poklopca. Služite toplo uz prilog po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari