1 kg jagnjetine, 2 glavice crvenog luka, 1 struk praziluka, 1 veza zeleni, 2-3 zrele dunje, 2 dl belog vina, 2 čena belog luka, 1 kašika mešavine suvih začina, biber, 1 kašičica ruzmarina, 2-3 kašike ulja
Jagnjetinu propržite sa svih strana da porumeni. Stavite meso u dublji vatrostalni sud. Očistite povrće i narežite ga na krupne komade, pa stavite oko mesa. Oljuštite dunje i dodajte i njih. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i ruzmarin. Zalijte vinom i poklopite oval. U međuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite u nju pripremljenu jagnjetinu. Dinstajte jagnjetinu u poklopljenoj posudi oko sat vremena. Proverite da li je meso mekano i ako nije nastavite još malo sa dinstanjem. Servirajte uz sezonsku salatu.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari