Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jagnjetina sa dunjama

Jagnjetina sa dunjama

Jagnjetina sa dunjama

JAGNJETINA SA DUNJAMA1 kg jagnjetine, 2 glavice crvenog luka, 1 struk praziluka, 1 veza zeleni, 2-3 zrele dunje, 2 dl belog vina, 2 čena belog luka, 1 kašika mešavine suvih začina, biber, 1 kašičica ruzmarina, 2-3 kašike ulja

Jagnjetinu propržite sa svih strana da porumeni. Stavite meso u dublji vatrostalni sud. Očistite povrće i narežite ga na krupne komade, pa stavite oko mesa. Oljuštite dunje i dodajte i njih. Posolite, pobiberite, dodajte mešavinu začina i ruzmarin. Zalijte vinom i poklopite oval. U međuvremenu zagrejte rernu na 200 stepeni i stavite u nju pripremljenu jagnjetinu. Dinstajte jagnjetinu u poklopljenoj posudi oko sat vremena. Proverite da li je meso mekano i ako nije nastavite još malo sa dinstanjem. Servirajte uz sezonsku salatu.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.