Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jagnjeći kotleti sa povrćem u aromatičnom sosu

Jagnjeći kotleti sa povrćem u aromatičnom sosu

Jagnjeći kotleti sa povrćem u aromatičnom sosu

Jagnjeći kotleti sa povrćem u aromatičnom sosu

Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg jagnjećih kotleta, 1 plavi patlidžan, 2 crvene paprike, 2 žute paprike, 400 g tikvica, so, biber, 250 g paradajza, 1 glavica crnog luka, 5 čena belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 1 kašika isitnjene majčine dušice, lovorov list, 6 zrna bibera, 2 ceđene pomarandže, 10 svežih ribizli, 2 kašike džema od ribizle, 1/2 kašičice suvog timijana, so, mleveni biber

Priprema:
Svo povrće, osim paradajza, očistite i isitnite. Patlidžan malo posolite. Paradajz zasecite u obliku krsta, prelijte vrelom vodom i oljuštite, zatim presecite na četiri dela, uklonite semenke i iseckajte na kockice. Crni luk i dva čena belog luka oljuštite, naseckajte i propržite na dve kašike ulja. Patlidžan osušite papirnim ubrusima i dodajte ga luku zajedno sa majčinom dušicom i lovorom. Poklopite i ostavite da lagano vri 15 minuta. Nakon pet minuta dodajte tikvice, paradajz i papriku i začinite po ukusu.

Preostalo ulje dobro zagrejte, pa dodajte krupnije isečena tri čena belog luka i biber u zrnu. Preko stavite jedan po jedan kotlet da se prži ravnomerno sa obe strane. Za to vreme u većoj posudi izmešajte sok od pomarandže, zrna ribizle, džem, timijan, so i mleveni biber. Ispržene kotlete poređajte na tanjir preko povrća, pa prelijte aromatičnim sosom od ribizli. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti za jagnjeće kotlete sa povrćem u aromatičnom sosu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.