Sastojci koji će vam biti potrebni za jagnjeći gulaš:
1 kg jagnjećeg buta, 50 ml ulja, 100 g crnog luka, 400 g paradajza, 3 kašičice gustina, 1 veza peršuna, 1 kašika slatke mlevene paprike
Priprema:
Na ulju ispržite jagnjetinu sečenu na kocke, dodajte seckani luk, pa sve zajedno pržite oko 5 minuta. Dodajte mlevenu papriku, iseckan paradajz i sve zajedno dinstajte podlivajući vodom na umerenoj temperaturi.
Kad meso omekša, umešajte gustin koji ste razmutili u malo vode i zalijte s 3 dl vode da gulaš dobije odgovarajuću gustinu. Sve još kratko prokuvajte. Gotov gulaš pospite seckanim peršunom. Jelo poslužite toplo, uz kuvani ili pečeni krompir i mešano povrće po želji. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari