Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jagnjeće šnicle s leblebijama

Jagnjeće šnicle s leblebijama

Jagnjeće šnicle s leblebijama

Jagnjeće šnicle s leblebijama

Sastojci koji će vam biti potrebni za jagnjeće šnicle s leblebijama:
oko 800 g jagnjećih šnicli
sok od 2 limuna
2 kašičice mlevenog kima
2 kašičice aleve paprike
2 konzerve kuvanih leblebija
4 fileta pečenih paprika iz tegle
1 crni luk
5 kašika maslinovog ulja
3 čena belog luka
2 kašike vinskog sirćeta
veza peršuna za ukrašavanje

Priprema:
U staklenu ili keramičku posudu sipajte limunov sok, kim i papriku pa dodajte jagnjeće šnicle. Ostavite ih da se mariniraju desetak minuta. Potom ih ispecite na gril-tiganju, po pet minuta sa svake strane. Stavite ih na tanjir i pokrijte folijom.

Leblebije ocedite i isperite; filete paprika nasecite na tanke trake, a luk na tanke kolutove. Beli luk izgnječite ili što sitnije iseckajte.
U tiganju zagrejte ulje i tri minuta dinstajte luk, dodajte beli luk i sirće, pa dinstajte još minut. Time prelijte lebelbije i papriku pa pažljivo promešajte. Poslužite s pečenim jagnjećim šniclama, a za potpun obrok dodajte i povrće ispečeno u rerni. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za jagnjeće šnicle s leblebijama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.