Sastojci koji će vam biti potrebni za jagnjeće šnicle s leblebijama:
oko 800 g jagnjećih šnicli
sok od 2 limuna
2 kašičice mlevenog kima
2 kašičice aleve paprike
2 konzerve kuvanih leblebija
4 fileta pečenih paprika iz tegle
1 crni luk
5 kašika maslinovog ulja
3 čena belog luka
2 kašike vinskog sirćeta
veza peršuna za ukrašavanje
Priprema:
U staklenu ili keramičku posudu sipajte limunov sok, kim i papriku pa dodajte jagnjeće šnicle. Ostavite ih da se mariniraju desetak minuta. Potom ih ispecite na gril-tiganju, po pet minuta sa svake strane. Stavite ih na tanjir i pokrijte folijom.
Leblebije ocedite i isperite; filete paprika nasecite na tanke trake, a luk na tanke kolutove. Beli luk izgnječite ili što sitnije iseckajte.
U tiganju zagrejte ulje i tri minuta dinstajte luk, dodajte beli luk i sirće, pa dinstajte još minut. Time prelijte lebelbije i papriku pa pažljivo promešajte. Poslužite s pečenim jagnjećim šniclama, a za potpun obrok dodajte i povrće ispečeno u rerni. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari