Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jagnjeće pečenje u mleku

Jagnjeće pečenje u mleku

Jagnjeće pečenje u mleku

Jagnjeće pečenje u mleku

Sastojci koji će vam biti potrebni za jagnjeće pečenje u mleku:
2 kg jagnjećeg buta ili plećke bez kosti, 2 l mleka, 1/2 l jakog bujona od povrća (šargarepa,celer, crni luk, biber,lovorov list), 2 kg krompira, so, peršun, ulje

Priprema:
Meso isecite na veće komade, poređajte u dublju šerpu i zalijte mlekom. Kuvajte oko sat i po na srednjoj vatri. U pekač ili dublji pleh sipajte ulje, poređajte meso, oljuštene cele krompire poređajte oko mesa, prelijte bujonom i mlekom koje je ostalo od kuvanja mesa. Pekač poklopite ili stavite aluminijumsku foliju preko pleha. Pecite sat do sat i po vremena (da krompir upije svu tečnost i lepo se zapeče). Pred kraj otklopite ili skinite foliju. Pospite peršunom i služite uz kajmak. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za jagnjeće pečenje u mleku


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.