Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jabuke sa vanilom

Jabuke sa vanilom

Jabuke sa vanilom

Jabuke sa vanilom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
6 jabuka, 75 g putera, 400 g brašna, 325 g šećera, 2 kesice vanilin šećera, 6 jaja, 250 ml mleka, kocka (42 g) svežeg kvasca, 5 kašika soka od limuna, 500 g neslanog krem sira, 750 g kisele pavlake, puding od vanile i teglica preliva sa ukusom vanile

Priprema:
Pomešajte brašno, 75 g šećera, kesicu vanile i jaje. U posudi zagrejte mleko, dodajte izdrobljen kvasac, 50 g otopljenog putera i postepeno sipajte u smesu od brašno, stalno muteći mikserom. Testo ostavite na toplom mestu da nadođe, oko 45 minuta. Testo premesite rukama, sipajte u pleh obložen masnim papirom, pospite brašnom i ostavite pokriveno 20 minuta.

U međuvremenu, mikserom umutite krem sir, kiselu pavlaku, 200 g šećera i kesicu vanile, a zatim umešajte pet jaja, puding i preliv od vanile. Jabuke operite, isecite na deblje kolutove, izvadite semenke i prelijte limunovim sokom. Zagrejte 300 ml vode sa 25 g putera i 50 g šećera, dodajte jabuke i kuvajte pet minuta. Testo premažite kremom, rasporedite kuvane jabuke i pecite u rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za jabuke sa vanilom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.