
Sastojci koji će vam biti potrebni za jabuke sa rumom:
4 jabuke, 125 ml ruma, 200 g šećera, 200 g margarina sa ukusom ruma, 4 jaja, 2 kašike kakao praha, kašičica cimeta, 200 g brašna, kašičica praška za pecivo, 125 oraha, 100 g džema od kajsija ili drugog voća i čokoladne mrvice za ukrašavanje
Priprema:
Jabuke oljuštite, isecite na kockice i prelijte rumom. U posudi penasto umutite margarin sa šećerom, umešajte jedno po jedno jaje i nastavite da miksate dok se šećer sasvim ne otopi. Postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo, kakaom, cimetom i mlevenim orasima, a zatim dodajte jabuke koje ste procedili kroz cediljku (rum sačuvajte za čaj ili druge kolače). Testo sipajte u okrugli pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Ohlađen kolač ukrasite čokoladnim urolanim listićima ili mrvicama. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari