Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Jabuke sa rumom

Jabuke sa rumom

Jabuke sa rumom

Jabuke sa rumom

Sastojci koji će vam biti potrebni za jabuke sa rumom:
4 jabuke, 125 ml ruma, 200 g šećera, 200 g margarina sa ukusom ruma, 4 jaja, 2 kašike kakao praha, kašičica cimeta, 200 g brašna, kašičica praška za pecivo, 125 oraha, 100 g džema od kajsija ili drugog voća i čokoladne mrvice za ukrašavanje

Priprema:
Jabuke oljuštite, isecite na kockice i prelijte rumom. U posudi penasto umutite margarin sa šećerom, umešajte jedno po jedno jaje i nastavite da miksate dok se šećer sasvim ne otopi. Postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo, kakaom, cimetom i mlevenim orasima, a zatim dodajte jabuke koje ste procedili kroz cediljku (rum sačuvajte za čaj ili druge kolače). Testo sipajte u okrugli pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni zagrejanoj na 180 stepeni oko 45 minuta. Ohlađen kolač ukrasite čokoladnim urolanim listićima ili mrvicama. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za jabuke sa rumom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.