Potrebno je:
750 g brašna, 450 ml hladne vode, 20 g svežeg ili kesica suvog kvasca, 3 grančice svežeg (ili kašičica i po suvog) ruzmarina, 2 ravne kašičice soli i kockica putera za podmazivanje
Priprema:
Ruzmarin operite, protresite, odvojite iglice i sitno iseckajte. U veliku posudu sipajte 450 ml hladne vode i dodajte izdrobljen kvasac. Ako koristite svež kvasac, sačekajte da zapeni, pa tek onda dodajte ostale sastojke, a ukoliko upotrebljavate suvi, odmah ih umešajte. U drugoj činiji izmešajte brašno i so, pola količine sipajte u posudu sa kvascem i mikserom umutite mekano testo. Postepeno sipajte ostatak brašna i mesite rukama dok ne dobijete glatko testo. Na kraju dodajte seckan ruzmarin i još jednom premesite. Testo stavite u posudu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. Sutradan testo podelite, oblikujte dve duguljaste vekne, po površini nožem zasecite na nekoliko mesta, stavite u pleh koji ste premazali puterom i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari