Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Izletnički hleb sa ruzmarinom

Izletnički hleb sa ruzmarinom

Izletnički hleb sa ruzmarinom

Izletnički hleb sa ruzmarinom

Potrebno je:
750 g brašna, 450 ml hladne vode, 20 g svežeg ili kesica suvog kvasca, 3 grančice svežeg (ili kašičica i po suvog) ruzmarina, 2 ravne kašičice soli i kockica putera za podmazivanje

Priprema:
Ruzmarin operite, protresite, odvojite iglice i sitno iseckajte. U veliku posudu sipajte 450 ml hladne vode i dodajte izdrobljen kvasac. Ako koristite svež kvasac, sačekajte da zapeni, pa tek onda dodajte ostale sastojke, a ukoliko upotrebljavate suvi, odmah ih umešajte. U drugoj činiji izmešajte brašno i so, pola količine sipajte u posudu sa kvascem i mikserom umutite mekano testo. Postepeno sipajte ostatak brašna i mesite rukama dok ne dobijete glatko testo. Na kraju dodajte seckan ruzmarin i još jednom premesite. Testo stavite u posudu, pokrijte plastičnom folijom i ostavite da odstoji u frižideru tokom noći. Sutradan testo podelite, oblikujte dve duguljaste vekne, po površini nožem zasecite na nekoliko mesta, stavite u pleh koji ste premazali puterom i pecite u rerni zagrejanoj na 220 stepeni oko 30 minuta. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za pravljenje izletničkog hleba sa ruzmarinom


Predalžemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.