Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Italijanska pita sa sirom

Italijanska pita sa sirom

Italijanska pita sa sirom

Italijanska pita sa sirom500 g kora za pitu
500 g sitnog sira
2 čaše pavlake
60 g parmezana
kašika susama
2 jajeta
2 kašike ulja
Preliv za kore:
2 jajeta
2 dl mleka
2 dl ulja
kesica praška za pecivo
4 kašike griza

U činiji izmešajte sitan sir, pavlaku, jaja, susam, parmezan i ulje. U drugoj činiji izmešajte jaja, mleko, ulje, prašak za pecivo i pšenicni griz. Jednu koru stavite na radnu površinu i premažite je prelivom, ponovite isto s još tri kore, a na poslednju stavite fil od sira i pavlake. Krajeve savijte ka unutrašnjosti da fil ne iscuri prilikom pečenja, urolajte i ređajte u podmazanu tepsiju. Tako rolajte kore dok se sav materijal ne utroši.
Pitu premažite prelivom i po želji pospite susamom. Stavite da se peče na 220 stepeni oko 30 minuta.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.