Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 1/2 šolja brašna, 2 kašike putera + još malo za prženje, so, 1 1/2 šolja krompir pirea (3 velika krompira, skuvana i ispasirana), 1/4 šolje mleka
Priprema:
Rernu uključite na 200 C. Pomešajte brašno, puter i so i zamesite. Dodajte krompir pire i mleko i mesite dok ne dobijete glatko testo. Testo razvucite u pravougani oblik i zatim isecite parčiće veličine 5×5 cm. Poređajte parčad na papir za pečenje i pecite u zagrejanoj rerni oko 20 minuta, pri čemu ih okrenite nakon 10 minuta pečenja. Kada je pečen, hleb ostavite da se ohladi. U tiganju, na umerenoj temperaturi zagrejte puter i propržite pečen hleb. Nakon 2 minuta ih okrenite tako da ravnomerno porumene sa obe strane. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari