Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g integralnog brašna, 150 g krem sira, 3 kašike maslinovog ulja, so
Za nadev:
400 g spanaća, 2 čena belog luka, 200 g paradajza (iz konzerve ili prethodno blanširana, oguljena i nasjeckana, bez koštica), 1 kašika koncentrata paradajza, origano, prstohvat muskatnog oraščića, 50 g gorgonzole, 2-3 kašike pinjola, bosiljak
Priprema:
Brašno pomešajte s 1/2 kašičice soli. Dodajte sir, maslinovo ulje i 4 kašike hladne vode pa umesite elastično testo. Rernu zagrejte na 225°C, kalup za picu obložite papirom za pečenje (ili malo namastite). Izvaljajte testo na veličinu kalupa i oblikujte povišeni rub.
Spanać operite, očistite pa ga kuvajte na pari. Isperite ga hladnom vodom da zadrži lepu zelenu boju pa ga dobro ocedite.
Čenove belog luka isecite na kolutiće. Paradajz, naseckan na manje komade i zajedno s malo soka od paradajza, pomešajte s koncentratom paradajza , solju, biberomi origanom. To rasporedite po testu, a na sve stavite oceđeni spanać. Pospite dodatno solju, biberom i muskatnim oraščićem. Takođe, pospite i kolutovima belog luka, pinjolima i gorgonzolom narendanom na male komadiće.
Pecite u zagrejanoj rerni oko 15 minuta. Pre posluživanja pospite listićima bosiljka. Izvor: superzena.net
Komentari
Komentari