Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Iako svi misle da su rotkvice ljute, one zapravo nisu

Iako svi misle da su rotkvice ljute, one zapravo nisu

Iako svi misle da su rotkvice ljute, one zapravo nisu

Iako svi misle da su rotkvice ljute, one zapravo nisuRotkvice se možda čine da su ljute, ali one ne sadrže ni jedan ljut ukus u sebi. Iako se svima čine ljutim, one nemaju istu ljutinu kao na primer, papričice.

Zašto nam se onda čine takvim?

One su dobre za energiju i imaju dozu ljutkastog, kao da sadrže malo bibera. Vodene su i ne možemo da prestanemo da ih konzumiramo. Ne sadrže kapsaicin kao ni jedan drugi ljuti molekul.

Rotkvice su pune glikosinolata. On sadrži sumpor, pa rotkvice imaju potencijal da daju onu ljutinu.

Drugi delovi rotkvica sadrže ćelije mirosinaze. One su zaštićene u svojim ćelijama dok ih neko ne zagrize i slomi ih. Kada se to desi, mirosinaze i glikosinolate se pomešaju. Zbog tog mešanja dobijamo ljutkast ukus kada jedemo rotkvice.


Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.