Sastojci koji će vam biti potrebni:
400 g borovnica, 200 g mlečne čokolade, 50 g kornfleksa, 2 pakovanja sladoleda od vanile, 2 kašike šećera u prahu i nekoliko listića nane za ukrašavanje po želji
Priprema:
Komade čokolade otopite na pari, dodajte kornflejks, promešajte, sipajte u okrugli kalup za tortu obložen masnim papiromo. Masu malo pritisnite prstima i stavite u frižider da se ohladi. Borovnice operite, ocedite, 200 g ispasirajte, dodajte u sladoled od vanile, kremasto umutite mikserom i sipajte preko hrskave kore. Ostatak borovnica rasporedite preko torte, prekrijte plastičnom folijom i ostavite 60 minuta u zamrzivaču. Servirajte odmah nakon vađenja iz zamrzivača. Pre serviranja, tortu pospite šećerom u prahu i ukrasite listićima nane po želji. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari