Sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g brašna
250 g otopljenog putera
150 g šećera +200 g smeđeg šećera
2 kesice suvog kvasca
60 ml toplog mleka
1 jaje
1 ½ šolje meda
50 g putera
1 kašičica cimeta
Priprema:
U velikoj posudi pomešajte brašno, otopljeni maslac, suvi kvasac, šećer, mleko i jaje. Kada testo postane pregusto za mešanje, prebacite ga na radnu površinu i mesite rukama par minuta. Ostavite sa strane da naraste oko 45 minuta. Za to vreme napravite fil i to tako što ćete u šerpici zagrejati med, smeđi šećer, ostatak putera i cimet. Na srednjoj temperaturi polako zagrevajte mešavinu. Kada svi sastojci fino sjedine, sklonite šerpicu sa ringle.
Uključite aparat za galete da se dobro zagreje.
Razvucite testo, podelite na dve manje loptice (u zavisnosti od veličine aparata koji posedujete) i pecite vafle sve dok ne poprime finu braonkastu boju. Potom ih polako pomoću špatule izvadite i presecite po dužini dok su još tople. Premažite ih pripremljenim filom. Ostavite da se malo prohlade (ili nemojte) i uživajte u njima. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari