Sastojci koji će vam biti potrebni za hleb sa grožđem:
3 žumanceta, 650 g pšeničnog brašna, 100 g suvog grožđa, narendana kora od jedne pomorandže, 120 g putera, 120 g šećera, 250 ml mleka, prstohvat soli
Priprema:
Izdrobiti kvasac, dodati mu kašičicu šećera, mlako mleko i malo brašna. Izmešati i glatku masu ostaviti da fermentira na toplom mestu. Pomešati kvasac i brašno. Ostatak šećera rastopiti u mleku pa dodati brašnu, kao i maslac, so i žumanca. Umesiti glatko testo. Oprati i osušiti pomorandžu. Narendati koru i dodati testu, kao i oprano i osušeno suvo grožđe. Još jednom premesiti.
Testo staviti u podmazan duguljast pleh i ostaviti da naraste. Zatim, peći u zagrejanoj rerni na 220 stepeni oko 1 sat. Kada se prohladi, iseći na parčad. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari