Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Hleb bez brašna

Hleb bez brašna

Hleb bez brašna

Hleb bez brašna

Sastojci koji će vam biti potrebni:
750 gr žitarica (pšenice, ovsa, ječma, ili raža), topla voda, so

Priprema:
750 gr žitarica (pšenice, ovsa, ječma, ili raža), dovoljno vode da nalijete u zrno (da ogrezne), i ostavite da stoji 24 sata (menjati vodu na svakih 2 do 3 sata).
Posle 24 sata procediti vodu i prekriti vlažnom krpom.
Čim se pojave klice u vidu sitnih belih tačkica, prekinuti klijanje. Odvojiti 10 odsto sa strane, a ostalih 90 odsto samleti u mašini za meso. Hleb će imati konzistenciju pudinga (lepljiva, blago blatnjasta masa).

Dodati u masu malo tople vode, soli, i 10 odsto proklijale žitarice. Sve dobro promešati, i staviti u teflonski ili silikonski pleh. Visina ne bi trebalo da prelazi dve trećine visine pleha. Ostaviti da stoji (nepoklopljeno) na sobnoj temperaturi 12 sati.
Stavite hleb u hladnu rernu, uključite termostat na 160 stepeni, i kad temperatura dostigne 160 stepeni pecite hleb 2 sata. Izvadite iz rerne, uvijte u papir pa u krpu, i ostavite da se ohladi.Jasmina Mitrevski, dipl. ing. prehrambene tehnologije biljnih proizvoda. Izvor: Zdravahranaolea.com Izvor: Sensa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za hleb bez brašna


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.