Sastojci koji će vam biti potrebni:
300 g kuvane šunke, 300 g kiselih krastavčića, 300 g majoneza, 300 g grčkog jogurta, vezica i po rotkvica, po 2 glavice crnog i crvenog luka, vezica vlašca i peršuna, 10 listova želatina, 300 g šargarepe, 700 ml povrtnog bujona, 3 kašike belog vinskog sirćeta, 1,5 kg krompira, 3 jaja, 150 g dimljene slanine, 2 čena belog luka, 3 kašike putera, so i biber
Priprema:
Šunku isecite na kockice, rotkvice na tanke listove, crveni luk usitnite, a crni isecite na kolutove. Vlašac i peršun operite i sitno iseckajte. Kockice oljuštene šargarepe skuvajte u povrtnom bujonu, procedite i pobiberite.
Ohlađenu šargarepu pomešajte sa šunkom i seckanim povrćem, i stavite na dno staklene posude. Želatin omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, otopite u vrelom bujonu, dodajte so i sirće, sipajte u staklene posude i ostavite šest sati u frižideru.
Krompir skuvajte, oljuštite, isecite na kriške i ispržite u tiganju sa kockicama slanine i belog luka, umešajte puter i posolite. Majonez umutite sa grčkim jogurtom, dodajte sitno seckane krastavčiće i barena jaja, pobiberite i servirajte sa želeom i pečenim krompirom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari