Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 grama pilećih prsa, narandža, 100 g kozjeg sira, crni luk, so, biber, maslinovo ulje, muskatni oraščić, brašno, kašika gustina, 1 dl belog vina
Priprema:
U činiji pomešajte kozji sir sa seckanim crnim lukom, pobiberite i dodajte prstohvat oraščića. Isecite pileća prsa na tanke šnite pogodne za rolovanje, pa svaki komad mesa sa jedne strane premažite mešavinom začinjenog sira i luka i potom urolujte i uvežite kuhinjskim koncem. Rolnice uvaljajte u brašno i ostavite u tanjiru. Narendajte koru narandže, iscedite sok i ostavite po strani.
U međuvremenu pomešajte gustin i sok od narandže, sipajte u šerpicu, kuvajte dok se ne zgusne i umutite mikserom tako da smesa postane kremasta.
U posebnom tiganju zagrejte malo maslinovog ulja, na jakoj vatri pržite rolnice dok ne dobiju zlatnožutu boju sa svih strana. Zatim zalijte vinom, posolite i pobiberite, poklopite i pecite još desetak minuta. Sipajte po kašiku sosa od narandže u svaki tanjir, dodajte gotove rolnice i poslužite dok je vruće. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari