Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Gurmanske kolenice

Gurmanske kolenice

Gurmanske kolenice

Gurmanske kolenice3 svinjske kolenice, manja glavica crvenog kupusa, 3 jabuke, 2 manje glavice luka, kašika semenki kima, 50 g putera, 1 dl belog vina, 2 dl piva, so i biber


Na nekoliko mesta zasecite kožicu kolenica, istrljajte ih solju, biberom i zrnima kima pa ih položite u vatrostalnu posudu i prelijte sa 1,5 dl ključale vode. Pecite dva sata u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Kolenice povremeno okrećite na drugu stranu i zalivajte toplom vodom. Za to vreme na puteru ispržite jedan sitno iseckan luk, dodajte kupus, isečen na trčice i jabuke koje ste prethodno oljuštili i iseckali na kockice. Dodajte vino, posolite, pobiberite, poklopite i dinstajte 30 minuta na sasvim slaboj temperaturi. Oko mesa koje se peče rasporedite preostali luk, isečen na četvrtinu i poprskajte s malo piva pa nastavite pečenje još 30 minuta. Pečeno meso i dinstani kupus rasporedite na poslužavnik, a u sok od pečenja dodajte preostalo pivo i malo putera, promešajte i ovim sosom prelijte meso.


Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.