Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 glavice crnog luka, čen belog luka, 1,5 kg svinjske plećke, kašičica mlevenog kima, kašika aleve paprike, so, biber, kašika brašna, 6 kašika ulja, malo šećera, 2 kašike paradajz-pirea, 500 ml belog vina, 750 ml supe od kocke, 200 g krompira, 300 g kiselog kupusa, 2 kašike majorana, 4 kašike kisele pavlake, 2 kašike peršuna
Priprema:
Meso isecite na kocke i izmešajte s kimom, alevom paprikom, solju, biberom i brašnom. Ispržite na jako zagrejanom ulju i izvadite. U masnoći od mesa ispržite iseckani crni i beli luk. Dodajte šećer i karamelizujte ga. Umešajte paradajz-pire, dodajte vino, supu i vratite meso u šerpu. Izrendajtei krompir i dodajte, pa krčkajtei 90 minuta. Dodajte iseckani kiseli kupus i kuvajte još 5 minuta. Pospite majoranom, umešajte kiselu pavlaku i peršun. Servirajte uz pirinač ili pire. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari