Kilogram goveđeg mesa
500 g crnog luka
2 čena belog luka
20 g slanine
veza peršunovog lišća
2 dl ulja
200 g pasulja tetovca
aleva paprika
lovorov list
prstohvat mlevenog kima
Goveđe meso bez kostiju od plećke ili vrata isecite na kocke, očistite i isecite sitno beli i crni luk, kao i peršunovo lišće. Usitnite slaninu bez kožice i dodajte luk, kim i peršunovo lišće. Očistite pasulj i prokuvajte ga kratko u vodi. U šerpi na zagrejanom ulju propržite crni luk, lovorov list i meso. Dodajte alevu papriku, promešajte i nalijte vodom da meso ogrezne. Kada omekša meso, dodajte pasulj, začinite i dinstajte u poklopljenoj posudi uz povremeno mešanje dok meso i pasulj ne omekšaju. Dodajte začin za gulaš od slanine, belog luka i začina i kuvajte još 10 minuta.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari