Sastojci koji će vam biti potrebni: 3 supene kašike smeđeg šećera, 1 banana, 4 kašike javorovog sirupa, ¼ kašičice cimeta, 1 kašičica ruma, 1 kašika putera od kikirikija, 1 kašičica putera, 2 kašikle slatke pavlake, maslinovo ulje (topljeni puter), jagode, sladoled Priprema: Najpre pripremite karamel sos. U tiganj sipajte šećer, ukoliko želite slađi desert možete, po svom ukusu dodati još šećera, javorov sirup ili med, cimet, rum, kikiriki puet, maslac i slatku pavlaku. Pomešajte sve sastojke i polako ih zagrevajte. Mešajte na srednjoj temperaturi sve dok ne dobijete fin gusti sos. Sipajte ga u staklenu posudu i ostavite sa strane.
Banane ogulite i isecite i premažite tankim slojem maslinovog ulja ili otopljenig putera. Zatim ih ispecite na gril tiganju ili običnom tiganju sa nelepljivom površinom. Ispecite ih sa obe strane, oko dva do tri minuta, servirajte u tanjir, prelijte toplim kikiriki sosom uz kuglu sladoleda i seckane jagode, po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari