Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Grilijaš torta

Grilijaš torta

Grilijaš torta

Grilijaš torta  312 jaja, 12 kašika šećera, 6 punih kašika brašna, 360 g grilijaša (napravljenog od 160 g šećera i 200 g mlevenih oraha)
Fil:6 jaja, 10 kašika šećera, 140 g čokolade, 250 g maslaca, 2 kesice vanilin šećera
Grilijaš za posipanje (po želji):200 g šećera, 300 g seckanih oraha
Glazura:100 g maslaca, 160 g mlečne čokolade, 200 g kiselog mleka, 600 g šećera u prahu, 2 kesice vanilin šećera

Prvo spremite grilijaš. Na tihoj vatri rastopite šećer kao svetli karamel, dodajte mlevene orahe i dobro promešajte. Izručite na nauljeni tanjir. Kad se ohladi sameljite ili usitnite u avanu.
Za svaku koru penasto umutite 4 belanceta, dodajte 4 kašike šećera, 4 žumanceta, 2 pune kašike brašna i 120 g mlevenog grilijaša. Ispecite tri takva patišpanja u dobro podmazanom plehu. Za fil kuvajte na pari jaja umućena sa šećerom i vanilin šećerom, na kraju dodajte čokoladu. Kad se ohladi, umešajte penasto umućen maslac.
Posebno pripremite još jedan grilijaš za posipanje po istom postupku, samo što treba da bude krupniji nego za fil. Filujte kore i svaku obilno posipajte krupnim grilijašem. Gornju koru samo nafilujte, kao i celu tortu sa strane. Sa strane nanesite i krupni grilijaš. Ostavite da se prohladi u frižideru, pa zatim nanesite završnu glazuru.
Maslac i čokoladu rastopite i malo prohladite. Kiselo mleko, šećer u prahu i vanilu dobro izmiksujte, dodajte rastopljenu čokoladu s maslacem i sve dobro sjedinite. Premažite tortu i ukrasite po želji.

Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.