Sastojci koji će vam biti potrebni:
¾ šolje (2 dl) maslaca sobne temperature
½ šolje šećera u prahu
2 ¼ šolje belog brašna
Kristal šećer za posipanje
Priprema:
Maslac ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi kako biste ga lakše umutili. Nakon što se umutili puter da bude penast, dodajte šećer u prahu i brašno. Mutite još malo, a potom nastavite da mesite testo rukama.
Oblikujte jufku, četvrtastu ili okruglu, po želji. Pripremite masni pek papir i pospite ga kristal šećerom. Stavite testo na kraj papira (pogledajte video tutorijal) i uvaljajte ga u šećer sa svih strana. Zatim, umotajte testo u providnju kuhinjsku foliju i odložite u friz na 30 minuta.
Nakon toga, izvadite ga i isecite parčiće i poređajte ih u pleh na koji ste prethodno stavili pek papir ili ga dobro namastili. Pecite kolače u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta, ili dok ne promene boju.
Izvadite ih kada se ispreku i ostavite da se prohlade, a onda ih možete dodatno ukrasiti fondanom ili glazurom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari