Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Grešni kolačići koji se prosto tope u ustima! Potrebna su vam samo tri sastojka i tri minuta

Grešni kolačići koji se prosto tope u ustima! Potrebna su vam samo tri sastojka i tri minuta

Grešni kolačići koji se prosto tope u ustima! Potrebna su vam samo tri sastojka i tri minuta

Grešni kolačići koji se prosto tope u ustima

Sastojci koji će vam biti potrebni:
¾ šolje (2 dl) maslaca sobne temperature
½ šolje šećera u prahu
2 ¼ šolje belog brašna
Kristal šećer za posipanje

Priprema:
Maslac ostavite da odstoji na sobnoj temperaturi kako biste ga lakše umutili. Nakon što se umutili puter da bude penast, dodajte šećer u prahu i brašno. Mutite još malo, a potom nastavite da mesite testo rukama.
Oblikujte jufku, četvrtastu ili okruglu, po želji. Pripremite masni pek papir i pospite ga kristal šećerom. Stavite testo na kraj papira (pogledajte video tutorijal) i uvaljajte ga u šećer sa svih strana. Zatim, umotajte testo u providnju kuhinjsku foliju i odložite u friz na 30 minuta.
Nakon toga, izvadite ga i isecite parčiće i poređajte ih u pleh na koji ste prethodno stavili pek papir ili ga dobro namastili. Pecite kolače u zagrejanoj rerni na 170 stepeni oko 20 minuta, ili dok ne promene boju.

Izvadite ih kada se ispreku i ostavite da se prohlade, a onda ih možete dodatno ukrasiti fondanom ili glazurom. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za grešne kolačiće koji se prosto tope u ustima


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.