Sastojci koji će vam biti potrebni:
40 listova vinove loze, 300 g pirinča, 2 veća paradajza, glavica crnog luka, 1 tikvica, peršunov list, ulje, so, biber, ovčje kiselo mleko, feta sir
Priprema:
Lišće kratko poparite, odstranite drške i ostavite da se ocede i prosuše. Na ulju propržite izrendan crni luk, a kad porumeni, dodajte pirinač. Promešajte, te dodajte izrendanu tikvicu. Začinite solju i biberom, a zatim ubacite oceđen, usitnjen paradajz. Sve dobro izmešajte, pa na svaki list stavljajte kašičicu mase i pravite sarmice. Poređajte sarmice u podmazanu šerpu, pokrijte malim tanjirom okrenutim naopako i nalijte vodom da ogreznu. Sarmice krčkajte na tihoj vatri. Poslužite tople ili hladne sa kriškama limuna, ovčjim kiselim mlekom ili feta sirom. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari