Sastojci koji će vam biti potrebni Grčke kuglice:
250 g brašna, 100 g šećera, kašičica i po praška za pecivo, prstohvat soli, 125 ml mleka, 40 g putera, jaje i rendana limunova kora. Za sirup: 60 g meda, 30 g putera i sok od limuna
Priprema:
U posudi zagrejte mleko i puter, dodajte jaje i umutite viljuškom. Sklonite s ringle, postepeno sipajte brašno pomešano s praškom za pecivo prstohvatom soli, izmešajte i dodajte rendanu limunovu koru. Testo sipajte kašikom u podmazan pleh za projice, ali samo do pola jer će tokom pečenja da narastu. Kolače ispecite u rerni na 180 stepeni oko 15. minuta. U međuvremenu, u šerpici zagrejte med, puter i sok od limuna. Ohlađene kuglice izvadite iz kalupa, okrenite naopako, prelijte toplim sirupom i servirajte sa grčkim jogurtom, crnom kafom ili espresom. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari