Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Grčka musaka

Grčka musaka

Grčka musaka1 kg krompira, patlidžan (oko 350 g), glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 4 kašike maslinovog ulja, 500 g mlevene jagnjetine ili junetine, 3 stabljike origana, 500 g paradajz pirea iz konzerve, pola kašičice cimeta, 2 ili 3 veća paradajza, 2 kašike putera, 2 kašike brašna, 3,5 dl mleka, kašičica biljnog začina za supu, 2 jaja i 75 g parmezana

Krompir u ljusci kuvajte u vodi oko 20 minuta. Patlidžan operite, isecite na kriške, poređajte na papirnu salvetu i ostavite da odstoji 15 minuta. Crni i beli luk očistite i sitno iseckajte. Patlidžan ispržite na vrelom ulju, sa obe strane i pobiberite. Krompir ocedite i isperite hladnom vodom.
Kašiku maslinovog ulja zagrejte u tiganju, sipajte mleveno meso, crni i beli luk, sitno seckani origano, posolite i pobiberite. Umešajte paradajz pire, dinstajte pet minuta, dodajte cimet i promešajte. Krompir oljuštite i isecite na kriške, a paradajz na kolutove.
Na umerenoj temperaturi otopite puter, umešajte brašno i kratko propržite. Neprekidno mešajući, sipajte mleko, 2,5 dl vode i biljni začin za supu, posolite i pobiberite, promešajte i kuvajte pet minuta. Sklonite s ringle, dodajte umućena jaja i dobro sjedinite.
Dno i ivice posude za pečenje dobro premažite uljem. Prvo poređajte kriške krompira, rasporedite meso, a zatim naizmenično ređajte kolutove paradajza i patlidžana. Musaku prelijte belim sosom i narendajte parmezan. Pecite u rerni zagrejanoj na 175 stepeni oko 40 minuta.


Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.