Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.
Grčka musaka

Grčka musaka

Grčka musaka

Grčka musaka-sastojci koji će vam biti potrebni:
500 g plavog patlidžana, 1 kg crvenog paradajza, 500 g mlevenog junećeg mesa, 1,5 dl ulja, 5 dl kiselog mleka, glavica crnog luka, so, biber

Priprema:
Paradajz isecite na kolutove, a plavi patlidžan oljuštite i isecite na kocke. Na polovini ulja ispržite plavi patlidžan. Crni luk sitno iseckajte i na preostalom ulju ga dinstajte dok ne omekša. Dodajte mleveno juneće meso, so i biber, pa nastavite da dinstate. Pleh malo za pečenje podmažite uljem pa na dno stavite red paradajza. Posolite, stavite meso, pa sloj patlidžana, pobiberite i tako redom. Pecite 45 minuta na 175 stepeni. Pred kraj pečenja po želji pospite rendanim sirom. Služite jelo dok je toplo s kiselim mlekom. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za grčku musaku


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.