Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Gratinirani karfiol

Gratinirani karfiol

Gratinirani karfiol

Gratinirani karfiol

Sastojci koji će vam biti potrebni za gratinirani karfiol:
1 karfiol, 500 g testenina, 2,5 dl gustog paradajz sosa, 2 čena belog luka, 4 lovorova lista, 1 dl crnog vina, 200 g ovčjeg sira, 50 g parmezana, maslinovo ulje, so

Priprema:
Operite karfiol, isecite ga na manje komade i kratko obarite u kipućoj, posoljenoj vodi. Potom ga iscedite i propržite u maslinovom ulju, začinjenom belim lukom i lovorom. Posle pet minuta prelijte vinom. Zatim dodajte paradajz sos razređen sa 3 dl vode, posolite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok sos ne postane gust. U međuvremenu obarite i procedite testeninu. Iseckajte kozji sir na kockice. Potom u podmazanoj vatrostalnoj činiji poređajte polovinu testenina, preko stavite sloj sira, pospite parmezanom, pa dodajte preostale testenine, sir i parmezan. Pecite u rerni na 230 stepeni oko 20 minuta. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za gratinirani karfiol


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.