Sastojci koji će vam biti potrebni za gratinirani karfiol:
1 karfiol, 500 g testenina, 2,5 dl gustog paradajz sosa, 2 čena belog luka, 4 lovorova lista, 1 dl crnog vina, 200 g ovčjeg sira, 50 g parmezana, maslinovo ulje, so
Priprema:
Operite karfiol, isecite ga na manje komade i kratko obarite u kipućoj, posoljenoj vodi. Potom ga iscedite i propržite u maslinovom ulju, začinjenom belim lukom i lovorom. Posle pet minuta prelijte vinom. Zatim dodajte paradajz sos razređen sa 3 dl vode, posolite i kuvajte na umerenoj temperaturi dok sos ne postane gust. U međuvremenu obarite i procedite testeninu. Iseckajte kozji sir na kockice. Potom u podmazanoj vatrostalnoj činiji poređajte polovinu testenina, preko stavite sloj sira, pospite parmezanom, pa dodajte preostale testenine, sir i parmezan. Pecite u rerni na 230 stepeni oko 20 minuta. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari