Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Gratinirane dagnje

Gratinirane dagnje

Gratinirane dagnje

Dagnje oprati četkom pod mlazom vode i očistiti nožem. Školjke staviti u veliku šerpu, naliti vodom, pokriti i staviti da se kuvaju na jakoj vatri sve dok se školjke ne otvore.

Potrebno je:
1 kg dagnji
1 veza peršuna
1 čen belog luka
½ ljute paprike
3 kašike maslinovo ulja
180 g prezli
2 kašike sveže izrendanog parmezana
5 kašika ulja

Priprema:
Dagnje oprati četkom pod mlazom vode i očistiti nožem. Školjke staviti u veliku šerpu, naliti vodom, pokriti i staviti da se kuvaju na jakoj vatri sve dok se školjke ne otvore. One koje su ostale zatvorene treba baciti. Vodu ocediti i pri tom sačuvati jednu šolju tečnosti.

Sa skuvanih školjki ukloniti praznu polovinu ljuske, a drugu sa mesom poređati po plehu. Rernu zagrejati na 200 stepeni. Sitno iseckati peršun, beli luk i ljutu papriku. Zagrejati maslinovo ulje i na njemu propržiti prezle uz stalno mešanje. Prezle zamesiti s peršunom, belim lukom, ljutom paprikom, solju, sveže izrendanim parmezanom. Toj masi dodati 5 kašika ulja i 2 kašike vode u kojoj su se kuvale dagnje.
Na svaku školjku staviti po malo fila, blago pritisnti i gratinirati u rerni oko 5 minuta. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za gratinirane dagnje


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.