1 glavica crnog luka, 400 g smrznutog graška, 1/2 šolje paradajz-soka, 600 g mešanog mlevenog mesa, 1 parče hleba, malo mleka, 1 jaje, so, biber, 100 g kačkavalja, malo muskatnog oraščića
U činiju stavite meso, hleb natopljen u mleku, jaje, rendani kačkavalj, so, biber i oraščić pa sve dobro izmesite i oblikujte loptice. Uvaljajte ih u brašno. Iseckajte crni luk pa mu dodajte malo ulja i malo vode i prodinstajte ga. Kada luk omekša, dodajte ćufte i još malo vode pa ostavite da se prodinsta 10-15 minuta. Kada voda ispari, dodajte grašak, paradajz-sok i vode toliko da grašak ogrezne i ostavite da se krčka. Ako je potrebno, povremeno dodavajte pomalo vode. Gotovo je kad grašak potpuno omekša.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari