Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg govedine, 2 šargarepe, koren peršuna, 1 glavica crnog luka, 30 g brašna, 1 veza začina, 2 čena belog luka, 1/2 dl crnog vina, 1/2 dl goveđe supe, ulje od suncokreta, so, biber
Za garnir: 150 g slanine, 150 g šampinjona, 150 g sitnog crnog luka, 40 g putera, so i biber
Priprema:
U šerpi zagrejte malo ulja, stavite meso isečeno na manje komade i kratko propržite. Potom dodajte sitno seckani crni luk, koren peršuna i šargarepu, dinstajte sve zajedno nekoliko minuta, umešajte brašno pa polako dolijte vino i goveđu supu. Potom dodajte zgnječeni ili seckani beli luk i začinske trave, po potrebi dolijte malo vode, poklopite i kuvajte na tihoj vatri oko 2 sata, dok meso potpuno ne omekša. Posolite i pobiberite po želji. U međuvremenu, u teflon tiganju na puteru propržite glavice sitnog crnog luka. Potom kratko obarite slaninu, iscedite, narežite na komadiće i propržite u tiganju. Izdinstajte šampinjone, posolite i pobiberite po želji. Kuvano meso izvadite iz šerpe i stavite u činiju, a sos procedite i stavite u posebnu činiju. Meso prelijte dinstanim pečurkama, slaninicom i lukom. Poslužite uz bareni krompir. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari