Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 jajeta
60 gr brašna
1 dl vode
3 kašike ulja
malo soli i seckanog peršunovog lista
Za supu:
3.5 l vode
600 gr govedine od plećke
500 gr junećih kostiju
3 glavice crnog luka sa ljuskom
1 vezica zeleni
1 kašika sušenog povrtnog začina
1 kašika naseckanog vlašca
Priprema:
Oprano meso i kosti staviti u veći lonac, naliti hladnom vodom i ostaviti da se kuva. Kada počne da se stvara pena, pokupiti je kašikom i baciti. Glavice crnog luka u ljusci, presečene na pola staviti u tiganj bez masnoće i prepeći ih, a zatim ubaciti u lonac. Opranu i očišćenu zelen dodati supi nakon sat vremena kuvanja. Kada meso potpuno omekša, procediti supu i vratiti je u lonac da još jednom provri, meso poslužiti uz neki umak. Supu začinite po želji, posuti seckanim vlašcem, i servirati sa rezancima od palačinki. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari