Sastojci koji će vam biti potrebni:
4 pileća bataka
2 crvene paprike
4 veća šampinjona
1 tikvica
Staropramen pivo
100g pirinča
mladi luk
patlidžan
kari
1 čen belog luka
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
Zagrejte dobro u tiganju puter i maslinovo ulje kako biste glazirali batake. Batake prethodno otkoštajte i marinirajte u Staropramen pivu.
U drugi tiganj ubacite pirinač sa malo vode, dodajte kari, i malo soli i bibera. Ostavite da se krčka. Kada batak počne da dobija glazuru u tiganj ubacite prethodno naseckano povrće (tikvice, šampinjone, mladi luk, crvenu papriku, patlidžan, svež karfiol) i čen belog luka. Pržite još 10ak minuta. U rižoto dodajte parče putera da se sve lepo poveže. Na kraju u tiganj sa batacima i povrćem dodajte malo soja sosa i Staropramen pivo i propržite još par minuta. Izvor: Stvar Ukusa
Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za glazirani pileći batak sa hrskavim povrćem
Predlažemo vam:
Komentari
Komentari