Sastojci koji će vam biti potrebni:
700 g sitno seckanog luka, 2 kašičice šećera, 2 zgnječena čena belog luka, 25 g maslaca, 2 l bujona od mesa ili povrća, po ukusu, 3 dl suvog belog vina, 6 kriški prepečenog bageta, 225 g rendanog grijera ili nekog drugog tvrdog sira, so, biber
Priprema:
Na zagrejanom maslacu pržite luk, povremeno mešajući. Pržite ga 20 minuta, dok ne dobije ravnomernu smeđu boju. Dodajte beli luk i još malo propržite.
Zalijte supom koju ste prethodno zagrejali i uspite vino. Posolite i pobiberite. Na laganoj vatri kuvajte sat vremena u polupoklopljenoj posudi, povremeno mešajući. Pet minuta pred posluživanje zagrejte rernu na najjače.
Kriške hleba obilato pospite rendanim sirom i ispecite ih. Korica će požuteti, a sir će se rastopiti.
Prilikom posluživanja, u svaku posudu za čorbu stavite krišku prepečenog hleba, a odozgo prelijte kipućom čorbom. Odmah poslužite. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari