Fokača s bundevom i pinjolama-sastojci koji će vam biti potrebni:
1 pire od bundeve, 3 brašno, 1 šolja tople vode, 1 ravna kašika soli, 1 svež kvasac, maslinovo ulje, 1 kašika suvog ruzmarina, pinjole, krupna morska so
Priprema:
U dublji sud stavite prosejano brašno, a od bundeve koju ste prethodno obarili napravite pire. Zatim pire dodajte u sud sa brašnom. Pola kvasca i 1 dl mlake vode s kašičicom šećera rastopite i ostavite da nadođe. Pomešajte maslinovo ulje i ruzmarin. Potom od svih sastojaka zamesite meko testo i ostavite ga da odstoji 15-20 minuta. Kalup obložite papirom za pečenje. Testo nemojte ponovo premesiti, već vlažnim rukama oblikujte oblik pogače, prebacite u kalup i varjačom izbušite rupice. Pogaču prelijte maslinovim uljem i ruzmarinom, bogato pospite pinjolama i morskom solju i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari