Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Fokača s bundevom i pinjolama

Fokača s bundevom i pinjolama

Fokača s bundevom i pinjolama

Fokača s bundevom i pinjolama

Fokača s bundevom i pinjolama-sastojci koji će vam biti potrebni:
1 pire od bundeve, 3 brašno, 1 šolja tople vode, 1 ravna kašika soli, 1 svež kvasac, maslinovo ulje, 1 kašika suvog ruzmarina, pinjole, krupna morska so

Priprema:
U dublji sud stavite prosejano brašno, a od bundeve koju ste prethodno obarili napravite pire. Zatim pire dodajte u sud sa brašnom. Pola kvasca i 1 dl mlake vode s kašičicom šećera rastopite i ostavite da nadođe. Pomešajte maslinovo ulje i ruzmarin. Potom od svih sastojaka zamesite meko testo i ostavite ga da odstoji 15-20 minuta. Kalup obložite papirom za pečenje. Testo nemojte ponovo premesiti, već vlažnim rukama oblikujte oblik pogače, prebacite u kalup i varjačom izbušite rupice. Pogaču prelijte maslinovim uljem i ruzmarinom, bogato pospite pinjolama i morskom solju i pecite na 200 stepeni dok ne porumeni. Izvor: Stil magazin


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za fokaču s bundevom i pinjolama


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.