Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Feng šui u kupatilu

Feng šui u kupatilu

Feng šui u kupatilu

Feng šui u kupatiluOsnovni sastojci za dobar Feng Shui (Feng Šui) su udobnost, čistoća i praktičnost, a naša moderna kupatila moraju sve to da obezbede...
Hajde da pogledamo kako Feng Shui (Feng Šui) funkcioniše u kupatilu. Mnoge finansijske nevolje potiču iz ove oblasti, tako Feng Shui (Feng Šui) u kupatilu ili toaletu ima veliki značaj.
Voda je glavni element u kupatilu. Sobe sa dosta vode uglavnom imaju vlažne mokre površine i vlažniju atmosferu od drugih prostorija. Ovo može dovesti do težeg protoka Chi energije, što ga čini sklonim stagnaciji.
WC se obično nalazi u kupatilu, koje je jedinjenje svih problema, jer uticaj toaleta može naneti velike štete. Idealno je da toalet bude što je moguće neprimetniji. Da bi se smanjio odvodni efekat Chi energije iz toaleta, dobro je postaviti WC dalje od vrata kupatila.
Najpovoljnija pozicija za toalet je skriven iza pola zida, zaštićen panelom ili zavesom. Držite poklopac toaleta uvek zatvoren, ali posebno dok se WC šolja ispira. Držite vrata kupatila zatvorena, pogotovo ako je kupatilo u istoj sobi sa spavaćom sobom.
Oštećenih cevi i slavine koje kaplju, neispravan tuš će povećati odvodni efekat u kupatilu. Potrudite se da svi mokri čvorovi u kupatilu budu u dobrom stanju. Neka kupatilo uvek bude uredno, čisto i suvo sve vreme.
Glavni ciljevi u kupatilu su da cela prostorija bude svetla, suva i sveža i da se suprotstavi tendenciji Chi energije da stagnira u vlažnim uslovima.

Evo nekoliko saveta koji će vam pomoći da ostvarite harmoniju i ravnotežu u ovoj izazovnoj prostoriji:

RASVETA U KUPATILU PO Feng Shui (Feng Šui) PRINCIPA
Prirodno svetlo je najbolje. Svetla sunčana soba stvara živu suvu atmosferu i sunčeva svetlost stimuliše protok Chi energije kroz sobu. Ako je prirodno svetlo ograničeno, cela prostorija mora biti dobro osvetljena, posebno uglovi. Snažna svetlost stimuliše Chi energiju.

Feng Shui (Feng Šui) - OGLEDALA U KUPATILU
Ogledala ubrzavaju protok energije Chi u kupatilu, što je pozitivna karakteristika za kupatilo, gde se teži da se izbegne stagnacija. Pošto su kupatila često mala, ogledala mogu takođe dati osećaj prostranosti. Nemojte ogledala okrenuti jedna prema drugim.

Feng Shui (Feng Šui) - NAMEŠTAJ U KUPATILU
Zadržite nameštaj na minimum. Previše objekata u kupatilu stvaraju stagnaciju u atmosferi. Izbegavajte prekomernu upotrebu tkanina. Površine treba da budu lako održive i suve. Sjajne površine, kao što su hrom, keramičke pločice, polirani mermer i staklo su jang i stimulišu protok chi energije.

SVEŽ VAZDUH U KUPATILU
Dobra ventilacija otklanja vlagu i pomaže da se spreči stagnacija. Otvorite prozor i pustite dosta svežeg vazduha svakodnevno.

PROZORI SU DOBRO REŠENJE ZA CHI ENERGIJU
Roletne su dobar kompromis između potrebe za privatnošću i potrebama prema svetlu. Izbegavajte debele zavese u kupatilu. Ukoliko se odlučite za zavese na prozorima, birajte lagane zavese u svetlim bojama od prozirnih materijala. Držite roletne i zavese otvorene što je više moguće.

BILJKE POMAŽU CHI ENERGIJI
Mnogo lisnatog bilja čine da prostor bude svež i živ i pomažu Chi energiji da stagnira u uglovima. Biljke takođe pomažu da apsorbuju višak vlage u smanjuju paru u kupatilu i generalno rastu dobro upravo iz tog razloga.

CRVENA TRAKA
Zajednički Feng Shui (Feng Šui) lek za poboljšanje vaših finansija je vezati crvenu vrpcu oko cevi ispod lavaboa. Proverite da li postoje blokade u vodovodu i popravite ako je potrebno.

Posvetite se vašem kupatilu i iskoristite savete Feng Shui (Feng Šui) stručnjaka, koji vam mogu pomoći da izbegnete finansijske probleme, jer je ključ leži u kupatilu.Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.