Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Feng Shui -Terapija bojama

Feng Shui -Terapija bojama

Feng Shui -Terapija bojama

FENG SHUI -Terapija bojamaSvi znaju za moć boja, a Feng Shui predlaže sledeće...
One ne samo da menjaju raspoloženje, već imaju terapeutske moći. Feng Shui praktičari veruju da ako se boje koriste u skladu sa određenim receptima, oni imaju mogućnost da unesu pozitivne vibracije u dom.
Dakle, shodno tome obojitte zidove i unesite u svoj dom sreću, pozitivnu energiju i dobro raspoloženje.

CRVENA
U Feng Shuiju, crvena boja označava element vatre. Možete koristiti ovu boju na zidovima dnevne sobe, trpezarije, kuhinje, teretane, itd. U sobi vašeg deteta, koristi ovu boju sa pažnjom. Koristite ovu boju na istoku, jugoistoku, zapadu i severozapadnoj oblasti vašeg doma. Nemojte koristiti ovu boju kao dominantnu u spavaćoj sobi jer je veoma moćna boja.
Dodajte crvenu u prostoriji ukoliko se osećate umorno ili patite od anemije jer je boja strasti i visoke energije. Koristite je u ravnoteži sa mirnim bojama.

NARANDŽASTA
Optimistična narandžasta takođe označava element vatre. Korišćenje ove boje povećava produktivnost, entuzijazam i zadovoljstvo. Narandžasta boja vas drži živahnim i razigranim, tako da će biti dobar izbor da koriste ovu boju u vašoj dnevnoj sobi ili dečjim plej zonama.
Feng Shui praktičari kažu da ova boja jača živopisne razgovore i donosi dobru energiju u vašem domu. To je mešavina crvene i žute, tako da ima kvalitet obe boje, energiju crvene i vedrinu žute.

LJUBIČASTA

Ovaj kraljevska boja je takođe povezana sa elementom vatre u Feng Shuiju, tako da možete da oslikate zidove vašeg sobe za meditaciju ovom bojom jer stvara savršenu atmosferu za neke mirne introspekcije.
Ako želite da obojite zidove u ljubičasto, birajte svetlije tonove , kao što su lavanda ili svetlo ljubičasta, ali ograničiti korišćenje ove boje samo na istoku, zapadu i jugo-istočnim oblastima. Koristite ljubičastu ili ljubičice nijanse u spavaćoj sobi za smirivanje i miran san.

ROZE
Još jedna topli element u Feng Shui je roze. Ona stvara smireno okruženje, tako da ako imate problema sa spavanjem, obojitei zidove vaše spavaće sobe u svetlu nijansu roze. Roze boja donosi snažnu pozitivnu energiju u vašem okruženju.

ŽUTA

Žuta boje je još jedna koji pripada elementu vatre. Međutim, njene lake nijanse pripadaju elementu Zemlje. U Feng Shuiju, žuta je centar svega, upoređuje se sa Suncem koje je krajnji izvor pozitivne energije. Možete koristiti ovu boju u bilo kojoj prostoriji jer ova boja ima moć prilagodljivosti, fleksibilnosti, jasnoće, itd.

ZELENA
Zelene je popularan izbor za dnevnu sobu i spavaću sobu. Ova boja je povezana sa elementom drveta. Smanjuje stres i ima kvalitet lečenja.

PLAVA
U Feng Shuiju, plava je povezana sa kontrolom negativnih emocija i označava element vode. Ona takođe smanjuje stres i napetost u životu. Izbegavajte previše plave na zidovima ako imate česte promene raspoloženja.

BELA I SIVA
Siva, bela i crna boja pripadaju elementima metala, koji bi trebalo da budu dominantna figura u zapadnim i severozapadnim pravcima vašeg doma. Izbegavajte korišćenje previše sive na zidovima, jer to može dovesti do pada raspoloženja i energije. Ako želite, možete da koristite belu kao dominantnu boju, jer je bela povezana sa čistoćom.Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.