Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Engleska pita Sv. Đorđe

Engleska pita Sv. Đorđe

Engleska pita Sv. Đorđe

Engleska pita Sv. Đorđe

Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
200 g masti
220 g vode
570 g belog brašna
2 kašičice morske soli
Veći prstohvat bibera
1 umućeno jaje

Za fil:
8 većih režnjeva suve slanine (bez masnoće)
12 šampinjona
4 kvalitetnije kobasice za roštilj (izvučene iz folije)
400 g rendanog proprženog krompira
300 g švargle (ili kulena, ako ne volite švarglu)
2 cela jajeta
začini po želji
½ konzerve pasulja

Priprema:
Sjedinite brašno, mast, vodu, jaje i začine i umeste testo. Razvaljajte testo oklagijom i prebacite ga u pleh prečnika oko 20 cm, ali tako da polovina testa ostane da visi preko ivica. Potom porežajte slaninu, potom pečurke koje ste prethodno ispekli na grilu, zatim stavite meso iz kobasice, potom proprženi začinjeni rendani krompir, zatim šparglu (ili kulen) isečenu na deblje parčiće i na kraju pasulj. Na samom kraju sipajte jaja i još malo pasulja.

Ostatak testa možete iseći i „zatvoriti” pitu. Ne zaboravite da napravite rupu u sredini kako bi izlazila para. Premažite pitu umućenim žumancetom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 170 i pecite je još 90 minuta. Nakon što je izvadite iz rerne ostavite je da se potpuno ohladi, pa je stavite da odstoji u frižideru preko noći, a ujutru je služite za doručak. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za englesku pitu Sv. Đorđe


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.