Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
200 g masti
220 g vode
570 g belog brašna
2 kašičice morske soli
Veći prstohvat bibera
1 umućeno jaje
Za fil:
8 većih režnjeva suve slanine (bez masnoće)
12 šampinjona
4 kvalitetnije kobasice za roštilj (izvučene iz folije)
400 g rendanog proprženog krompira
300 g švargle (ili kulena, ako ne volite švarglu)
2 cela jajeta
začini po želji
½ konzerve pasulja
Priprema:
Sjedinite brašno, mast, vodu, jaje i začine i umeste testo. Razvaljajte testo oklagijom i prebacite ga u pleh prečnika oko 20 cm, ali tako da polovina testa ostane da visi preko ivica. Potom porežajte slaninu, potom pečurke koje ste prethodno ispekli na grilu, zatim stavite meso iz kobasice, potom proprženi začinjeni rendani krompir, zatim šparglu (ili kulen) isečenu na deblje parčiće i na kraju pasulj. Na samom kraju sipajte jaja i još malo pasulja.
Ostatak testa možete iseći i „zatvoriti” pitu. Ne zaboravite da napravite rupu u sredini kako bi izlazila para. Premažite pitu umućenim žumancetom i pecite na 200 stepeni oko 20 minuta, potom smanjite temperaturu na 170 i pecite je još 90 minuta. Nakon što je izvadite iz rerne ostavite je da se potpuno ohladi, pa je stavite da odstoji u frižideru preko noći, a ujutru je služite za doručak. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari