250 g putera, 200 g šećera, kesica vanilin šećera, rendana limunova kora, 6 kašika soka od limuna, prstohvat soli, 4 jaja, 200 g brašna, 50 g gustina, 2 kašičice praška za pecivo, 2 kašike lešnika, 150 g šećera u prahu i drveni štapić
Kremasto umutite puter, šećer, prstohvat soli, vanilin šećer i rendanu limunovu koru, a zatim umešajte jedno po jedno jaje. Postepeno dodajte brašno pomešano s gustinom i praškom za pecivo i dobro sjedinite. Testo sipajte u uski pleh dužine 25 cm, koji ste premazali uljem i posuli brašnom. Pecite u rerni na 175 stepeni oko 50 minuta. Kolač izvadite iz pleha posle 15 minuta, drvenim štapićem izbockajte na nekoliko mesta, pa u otvore sipajte tri kašike limunovog soka. Lešnike isecite na tanke listiće, ispecite u tiganju bez masnoće i ohladite. Za preliv pomešajte šećer u prahu sa tri kašike limunovog soka, prelijte kolač, pospite pečenim lešnicima i servirajte.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari