700 g jagnjetine od plećke, 1 glavica crnog luka, 1 plavi patlidžan, 2 manje tikvice, 1/2 kg paradajza, 1 kafena šoljica soka od paradajza, 1 žuta paprika, 400 g zelene boranije, 2 veća krompira, 2 šoljice pirinča, 3 kašike mlevene crvene paprike, 1 ljuta papričica po ukusu, so, peršun, celer, origano, 1/2 šoljice maslinovog ulja
Luk isecite na tanka rebra, a papriku, patlidžan, krompir, tikvice i oljušteni paradajz na kockice. Izmešajte povrće sa mlevenom paprikom i uljem, posolite i stavite sve u zemljanu ili vatrostalnu činiju. Odozgo poređajte usoljeno meso i pokrijte poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite u rerni na 220 stepeni, povremeno mešajući. Nakon 45 minuta dodajte pirinač, izmešajte, dodajte po potrebi malo vode i vratite u rernu. Pecite dok meso ne počne da se odvaja od kosti.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari