Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Đuveč sa jagnjetinom

Đuveč sa jagnjetinom

Đuveč sa jagnjetinom

ĐUVEČ SA JAGNJETINOM700 g jagnjetine od plećke, 1 glavica crnog luka, 1 plavi patlidžan, 2 manje tikvice, 1/2 kg paradajza, 1 kafena šoljica soka od paradajza, 1 žuta paprika, 400 g zelene boranije, 2 veća krompira, 2 šoljice pirinča, 3 kašike mlevene crvene paprike, 1 ljuta papričica po ukusu, so, peršun, celer, origano, 1/2 šoljice maslinovog ulja

Luk isecite na tanka rebra, a papriku, patlidžan, krompir, tikvice i oljušteni paradajz na kockice. Izmešajte povrće sa mlevenom paprikom i uljem, posolite i stavite sve u zemljanu ili vatrostalnu činiju. Odozgo poređajte usoljeno meso i pokrijte poklopcem ili aluminijumskom folijom. Pecite u rerni na 220 stepeni, povremeno mešajući. Nakon 45 minuta dodajte pirinač, izmešajte, dodajte po potrebi malo vode i vratite u rernu. Pecite dok meso ne počne da se odvaja od kosti.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.