Sastojci koji će vam biti potrebni za đuveč s piletinom:
0,5 kg pilećeg filea, 2 mlade duguljaste tikvice, 2 paradajza, 2 zelene paprike, šaka šampinjona, 4 čena belog luka, so, pola veze sveže mirođije, pola limuna
Priprema:
Pileće filete isecite na manje komade, blago ih posolite i na vrelom teflonskom tiganju ispecite samo da se sa svih strana uhvati korica. Tikvice, papriku i pečurke očistite, isecite tikvice na kolutove, papriku na sitnije komade, a pečurke na listiće, sve posolite, pa na teflonu kratko ispecite da povrće dobije boju. U manji pleh složite ispečeno povrće i preko stavite komade belog mesa. Paradajz isecite na kriške, rasporedite preko povrća i mesa. Neoljuštene čenove belog luka zgnječite, te i njih stavite na površinu. Prelijte s vrlo malo vode, stavite u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite 10 minuta. Vreo đuveč pospite grančicama mirođije i preko nakapajte sok od limuna. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari