Sastojci koji će vam biti potrebni:
1/4 šolje mlevene kafe
pola kašičice cimeta, plus malo za posluživanje
1 šolja mleka
1/3 šolje zaslađenog kondenzovanog mleka
1,5 kašika kukuruznog skroba
šlag za ukrašavanje
Priprema:
U manju šerpu sipajte mleko i dodajte mlevenu kafu i cimet. Kuvajte na srednje jakoj vatri kako biste smesu doveli do ključanja. Sklonite sa vatre i ostavite da odstoji 10 minuta.
U odvojenu posudu sipajte kondenzovano mleko. Koristeći cediljku, procedite mešavinu kafe u posudu. Dodajte kukuruzni skrob i mešajte dok se potpuno ne sjedini. Stavite posudu na srednje jaku vatru i nastavite da polako mešate dok se smesa ne zgusne dovoljno. Sklonite sa vatre i ostavite da se malo ohladi pre nego što puding sipate u činije za posluživanje.
Držite puding u frižideru najmanje 2 sata pre služenja ili dok se potpuno ne ohladi. Ukrasite šlagom i posipite cimetom po želji. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari