Sastojci koji će vam biti potrebni za domaći kakao krem:
1,5 dl mleka
200-300 g šećera
200 g margarina
200 g mleka u prahu
100 g čokolade
kesica vanilin šećera
Priprema:
Stavite mleko, šećer i margarin na laganu vatru da se istope i sjedine. Kad se prokuva, sklonite sa šporeta, umešajte vanilin šećer i mleko u prahu. Mešajte žicom ili mutite mikserom (da ne bude grudvica).
Smesu podelite na 2 dela. Prvi treba da ostane beo, a u drugi ubacite čokoladu i mešajte da se istopi (dok je smesa još vruća). U neki dublji sud sipajte obe smese odjednom (jednu držite u levoj, drugu u desnoj ruci) i ostavite da se ohladi. Domaći eurokrem nije mnogo gust, ali ne sme da bude redak.
Napomena: Umesto da sve sipate u jednu posudu, možete i u nekoliko posudica. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari