Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
1 kg mekog brašna (tip 400), supena kašika soli, ½ l mlake vode, ulje ili topljeni puter za premazivanje
Za fil:
½ kg mlevene junetine, kašicica soli, ½ kesice mlevenog bibera, 3 glavice crnog luka
Priprema:
Umesite mekše testo od brašna, soli i mlake vode. Napravite loptu i ostavite da odstoji pola sata. Premesite i podelite na 12 loptica. Ostavite da odstoje petnaestak minuta, pa četiri loptice malo rastanjite oklagijom, nauljite i poređajte jednu na drugu. Rastanjite ih još malo oklagijom, pa ih isecite na kvadratiće, punite filom i zatvorite unakrsno. To uradite i s preostalim testom. Fil cete napraviti tako što cete pomešati mleveno meso, kašičicu soli, biber i tri glavice sitno iseckanog luka.
Mantije ređajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumene. Kada su pečene, možete ih zaliti jogurtom razređenim s malo vode i posuti iseckanim belim lukom, a potom ih vratiti u rernu na nekoliko minuta. Zatim ih pokrijte folijom, stavite odozgo krpu, ostavite petnaestak minuta, pa servirajte uz jogurt ili surutku. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari