Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Domaće mantije

Domaće mantije

Domaće mantije

Domaće mantije

Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
1 kg mekog brašna (tip 400), supena kašika soli, ½ l mlake vode, ulje ili topljeni puter za premazivanje

Za fil:
½ kg mlevene junetine, kašicica soli, ½ kesice mlevenog bibera, 3 glavice crnog luka

Priprema:
Umesite mekše testo od brašna, soli i mlake vode. Napravite loptu i ostavite da odstoji pola sata. Premesite i podelite na 12 loptica. Ostavite da odstoje petnaestak minuta, pa četiri loptice malo rastanjite oklagijom, nauljite i poređajte jednu na drugu. Rastanjite ih još malo oklagijom, pa ih isecite na kvadratiće, punite filom i zatvorite unakrsno. To uradite i s preostalim testom. Fil cete napraviti tako što cete pomešati mleveno meso, kašičicu soli, biber i tri glavice sitno iseckanog luka.

Mantije ređajte u nauljenu tepsiju i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta dok ne porumene. Kada su pečene, možete ih zaliti jogurtom razređenim s malo vode i posuti iseckanim belim lukom, a potom ih vratiti u rernu na nekoliko minuta. Zatim ih pokrijte folijom, stavite odozgo krpu, ostavite petnaestak minuta, pa servirajte uz jogurt ili surutku. Izvor: Stvar Ukusa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za domaće mantije


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.