Potrebno je:
Dva paketa gotovog smrznutog lisnatog testa, jedan okrugli list gotovog patišpanja za torte prečnika 26 cm, 4 žumanca, 30 g brašna, 4 dl mleka, 100 g šećera, 2,5 dl slatke pavlake, 100 g oljuštenih, pečenih badema, tri-četiri „ptiber“ keksa, kašika-dve ruma i šećer u prahu
Priprema:
Lisnato testo odmrznite na sobnoj temperaturi. Istanjite u krug da dobijete dve tanke kore prečnika 26 cm. Položite ih na dva, naopako okrenuta pleha, preko kojih ste raširili listove kolačarskog papira. Pospite šećerom u prahu, izbockajte viljuškom i svaku koru pecite po 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U međuvremenu penasto umutite žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, zatim razredite mlakim mlekom, pa mutite još minut-dva i kuvajte na sasvim slaboj temperaturi da se krem zgusne.
Sklonite s ringle i ostavite da se sasvim ohladi. U ohlađen krem postepeno sipajte umućen šlag od slatke pavlake i lagano promešajte. Pečene kore od lisnatog testa ohladite. Jednu koru položite na poslužavnik, premažite trećinom pripremljenog krema. Odozgo položite koru od gotovog patišpanja, poprskajte rumom, premažite drugim slojem krema i poklopite drugom korom od lisnatog testa. Celu tortu premažite ostatkom krema i ukrasite mešavinom grubo mlevenih badema i keksa. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari