Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Diplomatska torta

Diplomatska torta

Diplomatska torta

Diplomatska torta

Potrebno je:
Dva paketa gotovog smrznutog lisnatog testa, jedan okrugli list gotovog patišpanja za torte prečnika 26 cm, 4 žumanca, 30 g brašna, 4 dl mleka, 100 g šećera, 2,5 dl slatke pavlake, 100 g oljuštenih, pečenih badema, tri-četiri „ptiber“ keksa, kašika-dve ruma i šećer u prahu

Priprema:
Lisnato testo odmrznite na sobnoj temperaturi. Istanjite u krug da dobijete dve tanke kore prečnika 26 cm. Položite ih na dva, naopako okrenuta pleha, preko kojih ste raširili listove kolačarskog papira. Pospite šećerom u prahu, izbockajte viljuškom i svaku koru pecite po 20 minuta u rerni zagrejanoj na 200 stepeni. U međuvremenu penasto umutite žumanca sa šećerom. Dodajte brašno, zatim razredite mlakim mlekom, pa mutite još minut-dva i kuvajte na sasvim slaboj temperaturi da se krem zgusne.

Sklonite s ringle i ostavite da se sasvim ohladi. U ohlađen krem postepeno sipajte umućen šlag od slatke pavlake i lagano promešajte. Pečene kore od lisnatog testa ohladite. Jednu koru položite na poslužavnik, premažite trećinom pripremljenog krema. Odozgo položite koru od gotovog patišpanja, poprskajte rumom, premažite drugim slojem krema i poklopite drugom korom od lisnatog testa. Celu tortu premažite ostatkom krema i ukrasite mešavinom grubo mlevenih badema i keksa. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor potrebni za diplomatsku tortu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.