Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Dimljena divlja pačetina u sosu od brusnice i klementina

Dimljena divlja pačetina u sosu od brusnice i klementina

Dimljena divlja pačetina u sosu od brusnice i klementina

Dimljena divlja pačetina u sosu od brusnice i klementinaDimljena divlja pačetina
4 komada pačećih grudi
50 g soli
1 kašičica bobica kleke, smrvljene
2 klementine (potrebna je samo narendana kora)

Pačeća srca
12 pačećih srca
200 ml soka od pomorandže
100 g prezli
50 g brašna
2 jajeta (lagano umućena)
Biljno ulje (za prženje)

Sos od brusnice i klementine
1 kesica svežih brusnica
100 g šećera u kocki
1 prstohvat šafrana
1 kardamom (potrebno samo mrvljeno seme)
4 klementine

Salata
75 g brusnice (polusušene)
100 g listova salate
4 klementine
1 kašika seckanog vlašca
4 parčeta pršute (iscepkane na komade)

Prvo pripremite pačetinu za dimljenje. Pomešajte sa solju, klekovim bobicama i rendanom korom klementine, a zatim tu smesu dobro utrljajte u pačeće grudi. Prekrijte i stavite u frižider da se marinira najmanje 2 sata.
Izvadite pačetinu iz frižidera, isperite so i mešavinu i posušite kuhinjskim papirom. Dimite meso u aparatu za dimljenje ili na pari, ili koristite kupovnu dimljenu pačetinu. Ako dimite meso, petnaestak minuta će biti dovoljno. Kada je dimljeno po vašem ukusu, uklonite ga sa vatre i ostavite sušač sa mesom unutra da se potpuno ohladi. Kada se ohladi, pokrijte ga i stavite u frižider do trenutka pripreme i serviranja.
Za pripremu krutona od pačećih srca, uklonite žile sa mesa i dodajte ih u tiganj sa sokom od pomorandže. Stavite poklopac na šerpu i lagano kuvajte oko 3 sata dok ne omekšaju.
Izvadite ih iz tiganja i ostavite da se ohlade, a zatim isecite svako srce na pola. Uvaljajte u brašno, jaje i prezle, a zatim stavite sa strane dok ne budete krenuli da ih pržite.
Za slatki sos, isecite klementine i dodajte delove sa preostalim sastojcima potrebnim za sos, a zatim kuvajte 10 minuta na srednjoj vatri ili dok se komadići ne raspadnu. Ispasirajte kroz sito, razdvajajući kuvano voće i sok.
Vratite tečnost u šerpu i ukuvajte je na visokoj temperaturi, mešajući neprestano sve dok ne postane viskozna i sirupasta. Iseckajte kuvano voće, zatim ubacite u sirup i ostavite da se ohladi.
Ispržite u fritezi ili dubokom ulju na 180°C pačeća srca dok ne postanu zlatna i hrskava. Ostavite ih da se ocede na kuhinjskom papiru i začinite solju.
Za aranžiranje ove zanimljive salate, iseckajte klementine i stavite u činiju. Iseckajte pačeće grudi jako fino i stavite ih u posudu sa sa pršutom, vlašcem i seckanim listovima salate. Začinite po želji sirćetom i maslinovim uljem. Postavite slojeve salate na svaki tanjir. Prekrijte pačećim srcima, fino poređajte sve sastojke, a sos servirajte pored.

Recept za ovu slasnu salatu delo je kuvara Džejmsa Makenzija (James Mackenzie).

Izvor: Kuća stil

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.