Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Da zimnica bude sveža i ukusna

Da zimnica bude sveža i ukusna

Da zimnica bude sveža i ukusna

Da zimnica bude sveža i ukusnaNe dozvolite da vam trud oko spremanja zimnice bude uzaludan, samo zato što ste na kraju napravili grešku. I najbolji i najukusniji ajvar izgubiće na kvalitetu, ako niste dobro zatvorili tegle.

Zato, koliko god vam ponestalo snage posle sati i sati mešanja, ne zaboravite da posao završite kako treba. Važno je da tegle dobro operete, osušite i premažete alkoholom kako bi se dezinfikovale, a zimnica duže trajala. Potom ih stavite u rernu, namestite najnižu temperaturu i ostavite da malo odstoje, kako bi se zagrejale.

Savet naših baka je zlata vredan, jer ćete tako, kada budete sipali vruću masu, sprečiti eventualno pucanje staklenih posuda. Poželjno je da sterilišete poklopce sa navojem, kojim ćete, kada stavite celofan, zatvoriti tegle.

Vaša turšija ili pekmez će biti hermetički "zablindirani" ako posude okrenete poklopcem na dole, zadržite ih u tom položaju desetak minuta i vratite u normalnu poziciju. Kada to uradite, budite sigurni da će vaša zimnica biti sveža i ukusna kad god da je načnete.

Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.